Duurste laarzen ooit gemaakt

duurste laarzen ooit

Je kunt gewoon een paar laarzen kopen van een paar honderd euro, maar er is ook nog een overtreffende trap. De duurste laarzen ooit zijn namelijk ontworpen. Deze laarzen zijn ruim 2 miljoen euro waard. 2 miljoen Euro hoor ik je vragend zeggen? Ja dat klopt 2 miljoen euro. Dit komt omdat de laars bedekt is met vele diamanten. De laarzen zijn versierd met 1527 karaats diamanten. De diamanten zijn ook nog van verschillende kleuren. Zo zijn er roze en grijze diamanten in verwerkt. Op die manier zijn er ook nog een soort van patronen/tekeningen zichtbaar op de laars.

bron:http://www.gfcnieuws.com

Wie heeft ze gemaakt?

Het zijn zwart leren laarzen en de diamanten komen van een diamantenbedrijf in Antwerpen. Verder zijn de laarzen ontworpen door het Label A.F. Vandevorst. Dit is een mode bedrijf wat opgericht is in 1987 en bestaat dus al ruim 25 jaar. Zij hebben een complete kledinglijn ontworpen en presenteren zich op de markt als een “Women’s ready to wear line”. Nu krijgen ze ook regelmatig exclusieve opdrachten, vandaar dat ze nu ook deze kostbare laarzen hebben ontworpen. Ze zijn ontworpen voor de business of design week in Hongkong.

Waarom is de prijs zo hoog?

De laarzen zijn onthuld in het bijzijn van koningin Mathilde en kosten exact € 2.343.428 Euro. Wat de laars ook zo duur maakt is dat de diamanten stuk voor stuk met de hand er op zijn gezet. Naast de diamanten is er ook nog veel goud gebruikt om de laars te versieren, ruim 4,5 kilo, 4753 gram om precies te zijn. Daarnaast heeft het ruim 30 duizend uur gekost om de laarzen te maken. Het belangrijkste doel van dit project is ook om de mode wereld meer te laten samenwerken met de diamanten wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>