Laarzen onderhouden

Je hebt net nieuwe laarzen en je wilt hier zo lang mogelijk van genieten? Dan is het belangrijk om ze goed te verzorgen en te onderhouden. Naast het verzorgen zijn er ook goede en handige manieren om je laarzen aan- en uit te trekken zonder ze teveel te beschadigen.

online adverteren www.m4n.nl

 

Je laarzen inspuiten

Laarzen Het is sterk aan te raden om je leren laarzen voordat je ze gaat dragen goed in te spuiten. Je kunt je hier het beste door een verkoper laten adviseren en anders kun je uitkijken naar een impregneer spray voor leren laarzen. Door ze hiermee in te spuiten worden de laarzen beschermd tegen regen, sneeuw en opspattend vuil. je moet er wel voor zorgen dat je laarzen eerst schoon zijn voordat je ze inspuit. Wanneer je je laarzen regelmatig draagt is het aan te raden ze na ongeveer elke 10 keer dragen in te spuiten. Zo blijven ze maximaal beschermd.

Aan- en uittrekken van je laarzen

Naast het inspuiten van je laarzen kun je ook langer met je laarzen doen door met zorg je laarzen aan- en uit te trekken. We geven een paar handige tips:

  1. Wat veel gebeurt bij het  antrekken van laarzen is dat de hiel dubbel gaat. Zo komen er verschillende vouwen in de hiel. Je kunt hiervoor heel goed een grote schoenlepel gebruiken. Wanneer je deze tot de zool erin doet en vervolgens langzaam je laars in gaat, beschadig je ze min mogelijk de hiel van de laars.
  2. Zet nooit je hiel op je nadere hiel om je laarzen uit te trekken.  Voor het uittrekken van je laarzen kun je het beste een laarsknecht gebruiken. Hier heb je veel verschillende soorten en maten in. Probeer er wel goed op te laten dat deze een beschermde rand heeft, zodat de hiel niet beschadigd.

We hopen dat er wellicht een tip bij zat waar je wat aan hebt. Er zijn zeker nog veel meer tips te verzinnen en wellicht kun je ze met ons delen door hieronder op het bericht te reageren. Veel (en vooral lang) plezier met je laarzen!

online adverteren www.m4n.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>